Haberler

Türkiye’den 10 teknoloji hissesinin analizi

Alcatel Lucent: 2017 dokuz ayda 300,5 milyon TL satış geliri elde etti. Ancak bu dönemde 2016’nın aynı dönemindeki 12 milyon TL’lik net kardan 6.3 milyon TL zarara geçti. Bu durum olumsuz olarak değerlendirilse de gelirlerdeki artış kara geçilmesini sağlayabilir.

Arena Bilgisayar: 2017 Ocak – Eylül’de gelirlerini 2016’nın aynı dönemindeki 1 milyar TL’den 1.2 milyar TL’ye çıkardı. Net kar 4 milyon TL oldu. Alış ve satışlar ile ticari alacak ve borçlanmanın büyük kısmının dolar cinsinden olmasıyla kurdaki değişimlerden olumsuz etkileniyor.

Aselsan: Dokuz ayda net karı yıllık yüzde 113 artan Aselsan, mevcut ihaleler nedeniyle güçlü bilanço beklentisine sahip şirketler arasında. 2017’de 1.2 milyar TL’lik sözleşme ve 64. milyar dolarlık devam eden projelerin varlığı yatırımcılara güven veriyor. Hisse için alım önerisi ağırlıkta.

Bimeks: 2016 dokuz aylık döneme göre 2017’nin aynı döneminde satışları yüzde yüzde 87 azalarak 131 milyon TL’ye gerileyen Bimeks, 262 milyon TL zarar açıkladı. Finansal açıdan zor durumdaki şirket hisselerinin tarihi dipte işlem gördüğü ve yakın izleme pazarına alındığı bilgisi veriliyor.

Datagate Bilgisayar: Türk Telekom’un üç önemli distribütöründen biri. Türk Telekom’da dağıtım konusunda sahip olduğu yüzde 25 payı yüzde 33’e çıkarmayı planlıyor. Son iki yılda gelirini ve karını artırdı. Hissede yılın 11 ayında 2.8 milyon TL’yi aşan net yabancı alımı dikkat çekiyor. Son çeyrekte gelir ve karda artış beklenirken hisse için ‘al’ önerisi veriliyor.

İndeks Bilgisayar: Yelpazesinde Apple, Samsung, Asus ve LG gibi önemli markalar bulunan Indeks, dokuz aylık dönemde 3 milyar TL satış gelirine ve 49 milyon TL net kara ulaştı. Temettü verimi ve istikrarlı temettü ödemesiyle en çok beğenilen ve önerilen teknoloji hisseleri arasında yer alıyor.

Karel Elektronik: Cirosunun yüzde 10’unu AR-GE’ye ayıran şirket, Türk Telekom ile destek hizmetlerini içeren 7,28 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Aselsan’dan da haberleşme sistemi üretimi için 4,4 milyon dolarlık sipariş aldı. Dönen varlıklarını öz varlıkla finanse etmesiyle beğeniliyor. Karda ve gelirlerde artış öngörülüyor.

Logo Yazılım: Fatura bazındaki aylık net satış gelirleri, 2016’ya göre yüzde 87 arttı. Üçüncü çeyrek büyüme oranı yüzde 83 oldu. FVAÖK de yüzde 7 arttı. Romanya’da satın alınan Total Soft’un olumlu etkisiyle finansal sonuçlardaki başarılı performansın devamı bekleniyor ve ‘al’ önerisi veriliyor.

Netaş Telekom: Dokuz ayda uluslararası ve kurumsal segmentteki artışla 688 milyon TL gelir elde etti. FVAÖK 34 milyon TL olurken işletme faaliyetlerinden 54 milyon TL nakit yaratıldı. ZTE ortaklığıyla geniş ürün yelpazesine sahip olacağı ve uluslararası büyümesini hızlandıracağı öngörülüyor. Yüksek kar ve ciro bekleniyor.

Teknosa: Üçüncü çeyrek sonuçları, ciro artışı ve iyileşen karlılıkla beklentileri geçti. Bu dönemde satış gelirleri yüzde 26 artarken dokuz aydaki artış yüzde 5 oldu. İkinci çeyrekte 11 milyon TL olan net borç pozisyonunun üçüncü çeyrekte 6 milyon TL net nakde dönmesi olumlu olarak değerlendiriliyor.

Etiketler

İlgili Haberler

Kapalı
Kapalı