‘Sosyal medya uzmanı’ olarak verilen iş ilanı sayısı her geçen gün artıyor. Şirketler, sosyal medya yönetimlerini uzman ellere teslim etmek istiyor. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler soluğu sosyal medya uzmanlığı için eğitim programlarında alıyor.
İnternetin hayatımızda kapladığı alana paralel olarak yeni meslek dalları ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de sosyal medya uzmanlığı. Peki nedir bu sosyal medya uzmanlığı? Neden şirketler bu alana ilgi gösteriyor? Sosyal medya uzmanlığının Instagram ve Facebook gibi mecralarda fotoğraf ve bilgi paylaşmak olmadığının belirtelim. Görev tanımı için de ‘sosyal medya’ kavramının geçmesi, her an herkesin bu işi yapabileceği algısını yaratıyor. Çoğu kişinin sosyal medyayı yakından takip etmesi bu algının oluşmasındaki en büyük sebep. Ancak günümüz iş dünyası sosyal medyayı takip etmek ya da sosyal medyada birkaç şeyi post etmekten çok daha fazlasını talep ediyor. Bu nedenle firmalar da bu işi uzman ellere teslim etmek istiyor. Bunu son dönemde yayınlanan iş ilanlarından da görmek mümkün. Sosyal medya uzmanı arayan firma sayısı her geçen gün artıyor.
Örneğin eleman.net’te 2016 ve 2017 yılında yayınlanan sosyal medya uzmanı ilanlarına bakıldığında ilan sayısında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış olduğu görülüyor. Eleman.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, sosyal medya kullanımının etkisinin artmasıyla bu alandaki eleman ihtiyacının arttığına işaret ediyor. Artan talep çoğu kişiye yeni bir kariyerin de kapısını açıyor. Bu kapıdan geçmek isteyenler de soluğu sosyal medya uzmanlığı eğitimlerinde alıyor.
Sosyal medya uzmanı olmak ve konuyla ilgili yetkinliğini artırmak isteyen adaylar için pek çok eğitim programı mevcut. Sosyal medya uzmanlığı eğitim programlarının ücretleri ise 3.000 – 3.500 TL arasında değişiyor.
Sosyal medya eğitim programlarında hangi konular öne çıkıyor?
Sosyal medya uzmanlığı eğitimi almak istiyorsunuz. Karşınıza çıkan onlarca seçenek arasından içeriği uygun, ücreti makul bir program bulma derdindesiniz. Bu noktada sosyal medya uzmanlığı eğitimlerinde öne çıkan bazı önemli konular var. Çünkü sosyal medya uzmanlığı pazarlama alanıyla da yakın temas içinde. Bu nedenle eğitimlerin içeriğinde pazarlama önemli bir yer tutuyor.
Sosyal medya uzmanlığında hangi konularda eğitim veriliyor?
– Sosyal medya strateji ve planlaması
– Sosyal medya otomasyon araçları
– Youtube, Linkedin gibi platformlardan başarılı kampanya örnekleri
– Sosyal medya pazarlama
– Sosyal medya durum analizi: Takip ve raporlama
– Sosyal medyada kriz ve itibar yönetimi
– SEO dostu içerik yazmak
– Sosyal medya pazarlaması nedir?
– Sosyal medya platformlarına reklam verme
– Yaratıcı fikir nasıl oluşturulur?
– Sosyal medya kampanyaları nasıl oluşturulur ve bütçelendirilir?
Kaynak: Para Dergisi